Podravska, Ptuj

Počitniški objekt hotel

  • Površina 597 m²

  • Št. sob 15

  • Št. kopalnic 15

PP229066685BJ

prodaja

Cena

950.000,00 €

Podatki o nepremičnini

Lokacija: Podravska Ptuj Ptuj
vrsta objekta: počitniški objekt
tip: hotel
Stanje: renoviran
Velikost: 596,50 m²
Leto izgradnje: 1513
Šifra oglasa: PP229066685BJ
Conexa d.o.o.

Boris Ješovnik

Opis nepremičnine

Pozdravljeni,

si želite postati ponosni lastnik ikoničnega staromeščanskega hotela? Hotel Park na Ptuju v harmoničnem ravnovesju združuje vsa doživetja preteklih stoletij in slog današnjega sodobnega hotela. Velja tudi za eno izmed glavnih znamenitosti mesta Ptuj, lociran je namreč v neposredni bližini vsem zelo dobro znanega Ptujskega gradu. Hotel se nahaja v samem jedru starega mestnega dela Ptuja, na nekoč glavni mestni ulici, danes poimenovani Prešernova cesta.

Nakup Park hotela je več kot odlična priložnost za investitorja, ki si želi uresničiti svojo poslovno idejo in s tem doprinesti razvoju turistične panoge v zgodovinsko zelo bogati regiji.

Park hotel Ptuj na južni strani neba ponuja neprecenljive poglede na čudovit mestni park, imenovanega Sončni park. Odlična lokacija hotela ponuja tudi možnost obiska Pokrajinskega muzeja Ptuj in nedavno popolnoma prenovljenega Dominikanskega samostana.

Stavba, v kateri se danes nahaja hotel, je zgrajena na temeljih stare rimljanske hiše in je bila kot taka prvič omenjenav znanem ptujskem statutu iz leta 1513. Stavba je bila zatem še enkrat omenjena tudi v mestnem registru leta 1785. Skozi stoletja je bila kasneje tudi večkrat prenovljena, vendar so čisto vse prenove temeljile na ohranjanju arhitekturne in arheološke posebnosti zgradbe. To se ni spremenilo niti leta 2017, ko je hotel doživel zadnjo celostno prenovo. Vsa ta dejstva več kot dovolj nazorno orišejo staromeščansko ikono mesta, ki zaradi vse svoje zgodovine ponosno stoji ob boku Ptujskemu gradu in celotnemu mestu Ptuj.

LOKACIJA: Hotel se nahaja v starem mestnem jedru mesta Ptuj, tik pod Ptujskim gradom. V neposredni bližini hotela se nahaja tudi vsa potrebna infrastruktura, ki omogoča udobno in sproščeno preživljanje svojega dragocenega prostega časa. Hotel je od najbližjega avtocestnega priključka oddaljen samo cca 5 min vožnje z avtomobilom. V bližini nastanitve se nahajajo tudi vse najbolj prepoznavne znamenitosti najstarejšega slovenskega mesta. Pozicija hotela ponuja veliko različnih možnosti za rekreacijo, saj se v bližini nahaja čudovit park, športni center, Ptujsko jezero, lahko pa se brez težav odpravite na tudi na sprehod ob reki Dravi, ki je prav tako le korak oddaljena od vaše nastanitve.

OBJEKTIVNI PODATKI: Hotel Park ponuja 15 hotelskih sob, znotraj katerih je skupaj omogočenih 29 ležišč. Sobe hotela so aranžirane v slogu hotela, torej z antičnim, prenovljenim pohištvom, a vseeno sodobno opremljene; s klimatsko napravo, minibarom, TV sprejemnikom,… Vsaka soba je opremljena z razkošno lastno kopalnico, v kateri se, tako kot pri celotnem hotelu, prepletata moderni slog in antični pridih.

Tudi hodniki, recepcija, jedilnica in ostali skupni deli Park hotela skrbno vzdrževani in zasnovani z edinstvenim antičnim dizajnom, ki je podkrepljen tudi z nekaterimi modernimi dodatki.

V hotelu se odvija tudi veliko družabnih dogodkov, ob katerih je vselej moč opaziti zadovoljstvo obiskovalcev. Park hotel večkrat ponuja tudi glasbene večere z različno tematiko, lahko pa v hotelu preživite tudi najdaljšo noč leta in ob polnoči v spremljavi ognjemeta uživate ob kozarcu najljubšega šampanjca.

Vabimo vas, da se skupaj sprehodimo skozi staromeščansko ikono mesta Ptuj, in skupaj uživamo ob pogledu na kulturno dediščino najstarejšega slovenskega mesta. 

Se vidimo doma, Conexa 

 

 

Oprema

radiatorsko ogrevanje
zemeljski plin
alarm
varovanje
telefon
optika
kabelska televizija
kabelski internet

Ostalo

parkirno mesto
dve parkirni mesti
več parkirnih mest
zemljiška knjiga