Podravska, Maribor

Hiša vrstna

  • Površina 175 m²

  • Št. sob 5

  • Št. kopalnic 1

PH229012668748UG

prodaja

Cena

299.000,00 €

Podatki o nepremičnini

Lokacija: Podravska Maribor Tabor
vrsta objekta: hiša
tip: vrstna
Nadstropje: pritličje
:
Stanje: Delno prenovljen
Velikost: 175,30 m²
Parcela: 255,00 m²
Leto izgradnje: 1928
Šifra oglasa: PH229012668748UG
Energetski razred: B2 (25-35 kWh/m²a)

Opis nepremičnine


"Pozdravljeni,

v ponudbi imamo nepremičnino: vrstno hišo z urejeno gradbeno dokumentacijo na izredno zaželeni, mirni in večno atraktivni lokaciji na Betnavski cesti / Schreinerjevem trgu v Mariboru na Taboru, na potresno, poplavno in viharno ne izpostavljenem področju. Hiša v ponudbi je  vmesna vrstna hiša, kar pomeni manjše stroške ogrevanja, ki je urejeno na kurilno olje, s pripadajočo parcelo v velikosti 255 m2, na kateri stoji velika garaža z dodatnim prostorom za parkiranje, ki je urejeno z zadnje strani parcele. 

Hiša je pozicionirana tako, da ima iz glavne ceste urejen vhod, z zadnje strani, kjer je manjši park, pa vhod na ograjeno dvorišče in vhod v garažo ter parkirni prostor.

Leta 2022  je bila izvedena izolacija  in obnova sprednjega dela fasade  ter vgradnja novih oken.  Uredila se je nova kanalizacija ter odtok meteornih voda v peskolov pred hišo. Izolirana in urejena je bila tudi fasada na zadnji strani z novimi okni v prvem in drugem nadstropju. Notranjost hiše in streho so lastniki obnovili leta 2002 in 2012.

Hiša se prodaja neopremljena (razen, po dogovoru: po meri izdelanih kuhinjskih elementov, brez gospodinjskih aparatov) s predpripravo za instalacijo klimatskih naprav v pritličju in drugem nadstropju. Hiša je čista, skrbno vzdrževana, takoj vseljiva, vendar potrebna pleskanja v skladu z vašimi idejami in najljubšimi barvami. Sicer je brez pomanjkljivosti, kot npr. vlage ali plesni. 

Za razliko od večine drugih hiš v naselju, je skoraj v celoti podkletena. V kleti se nahaja hladna shramba,  kurilnica in velika soba, ki je ogrevana in ima svetlobna okna, zato jo lahko uporabljate kot sobo za druženje, rekreacijsko sobo ali sobo za goste. Če želite, si lahko uredite pralnico v kleti, saj so urejeni vsi priključki.

V pritličju je velik bivalni prostor z  kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo, z izhodom na teraso ograjenega dvorišča. Na desno sta hodnik in glavni vhod ter stranišče in sedanja pralnica. Če pralnico preselite v klet, obstaja možnost ureditve dodatne kopalnice oz. tuš kabine. 

Po ličnih lesenih stopnicah, se povzpnete v prvo nadstropje, kjer so: ena  velika soba, ki je lahko dnevna soba ali spalnica, že urejena  spalnica ter kopalnica z umivalnikom, kopalno kadjo, parno masažno tuš kabino, wc-jem in bidejem. Iz spalnice je izhod na balkon, kjer si lahko uredite svoj zasebni kotiček za jutranje kave.

V drugem nadstropju, v mansardi je velika soba, ki jo je mogoče predelati tudi v dve sobici. Na podstrešju lahko shranite stvari, ki jih ne potrebujete pogosto ali pa ga preuredite v galerijo spodnje, masardne sobe.

Tehnične specifikacije:

Streha je opečnata, Bramac. Večinoma je stavbno pohištvo PVC z dvoslojno termopan zasteklitvijo, razen v pritličju na dvoriščni strani so okna in vhodna vrata še lesena z dvoslojno termopan zasteklitvijo. Ogrevanje je na kurilno olje s podzemno cisterno, v pritličju je urejeno  talno in radiatorsko gretje, v kleti in nadstropjih pa radiatorsko. Po celotnem pritličju in kleti ter v kopalnici je položena keramika, v sobah nadstropij pa laminat. Fasada je Demit z 10 cm izolacije, zadaj pa  Terasa je urejena, po tleh so položene betonske talne plošče. Zemljišče je zasajeno s travo in okrasnim drevjem ter grmičevjem. Parcela je ograjena. 

Zgodovinski šarm hiše v angleškem stilu vas bo gotovo prevzel, saj lahko nudi dom za prijetno in udobno bivanje tri do pet članski družini z dovolj prostora tudi za domače živali, npr. za psa ali muco. Kvaliteto bivanja si lahko popestrite na terasi ali zelenici s piknikom, kopanjem v montažnem bazenu ali igranjem namiznega tenisa. Medtem, ko se vi sproščate in uživate na soncu, se lahko vaši otroci z vrstniki varno igrajo na otroškem igrišču, vozijo s kolesi, igrajo nogomet ali badminton.  

Do vrtca ali šole boste imeli peš pet do sedem minut, do centra mesta, trgovine, zdravnika, bolnice ali obronkov Pohorja pa petnajst minut. Če ne morete ali želite hoditi peš, pa avtobus stoji tako rekoč pred hišo. 

Avtomobil  lahko parkirate v  prostorni garaži ali zunanjem parkirnem prostoru. 

Hiša je takoj vseljiva. Priporočamo jo družinam, ki si želijo bivati v eni najbolj zaželenih sosesk v Mariboru, kjer ste v centru mesta, vendar z občutkom, kot da živite na podeželju. Park na eni strani, drevored na drugi strani, pogled na Pohorje, vam nudi izreden občutek narave, topline in domačega vzdušja.

Se vidimo v vašem novem domu.

CONEXA

 

Oprema

talno ogrevanje
radiatorsko ogrevanje
kurilno olje
domofon
osnovno pohištvo
telefon
optika
kabelska televizija
ograjeni vrt
družinam prijazno (bližina parkov
vrtcev
..)

Ostalo

atrij
balkon
terasa
shramba v kleti
garaža
parkirno mesto
zemljiška knjiga
shramba

Podobne nepremičnine