Istarska županija, Poreč

Zemljišče investicijsko zemljišče

  • Površina 8.254 m²

PZ229012668735UG

prodaja

Cena

170,00 € / m² (~ 1.403,18 €)

Podatki o nepremičnini

Lokacija: Istarska županija Poreč Vabriga
vrsta objekta: zemljišče
tip: investicijsko zemljišče
Stanje: originalno
Velikost: 8.254,00 m²
Parcela: 8.254,00 m²
Šifra oglasa: PZ229012668735UG

Opis nepremičnine

Pozdravljeni,

v ponudbi imamo gradbeno zemljišče, ki predstavlja izjemno poslovno priložnost na TOP turistični lokaciji na Hrvaškem, v Istri, v bližini mesta Poreč, v kraju Lanterna. Zemljišče se nahaja v centru Lanterne, v neposredni bližini morja (oddaljenost cca 500 m), obdano je z urejenimi oljčnimi nasadi ob katerih potekajo različne sprehajalne poti, kolesarske poti in drugo. V neposredni bližini je turistično zelo zanimiv kamp, ki je vedno polno zaseden s turisti. 

V neposredni bližini kraja Lanterna, se nahaja marina Červar, v oddaljenosti 10 km pa marini Novi grad in Poreč. Mednarodna letališča so oddaljena manj kot 50 km ( Rijeka) in 30 km Sečovlje-Portorož. Prav tako so v bližini letališča Zagreb in Ljubljana ter Graz.

Zemljišče za gradnjo je locirano v coni T1, kjer se predvidevajo nastanitveni objekti vrste hotel in depandansa hotel. Za vsako območje je potrebno definirati število enot (ali 1 hotel ali dva manjša hotela, ki ne smeta presegati 150 ležišč oz. maximalno 75 sob). Možna je tudi izgradnja hotela s SPA Wellness centrom, zdravilni turizem, s Casinojem, kar bi predstavljalo dodatne storitve za še tako izbirčne goste.

Zemljišče je veliko 8254 m2 in je zaokrožena celota. 

V kolikor ste pripravljeni v investicijo, je uporaben podatek tudi ta, da se lahko za omenjeni projekt pridobijo tudi EU sredstva in si tako zagotovite sofinanciranje iz EU skladov.

Občina Tar-Varbiga leži v najbolj priljubljenem delu Hrvaške, v Istri, ki je ena najbolj zanimivih turističnih destinacij, ne samo poleti temveč tudi v vseh ostalih letnih časih, saj je vedno več ponudbe, ki jo turisti lahko koristijo skozi vse leto. Lokalna oblast se zaveda pomena turizma, zato ima velik posluh za investitorje in k projektom pristopa konstruktivno in kooperativno.

V občini Lanterna zadnja leta  beležijo več kot 2 milijona nočitev letno, kar je dodatna vzpodbuda za razvoj in investicije v turizem na tem območju. Zelo se trudijo povečati športne kapacitete, kar bi pospešilo rast različnih športnih klubov iz Evrope, saj bi zaradi ugodne klime, veliko treningov lahko opravili v Istri tudi, ko je drugje že jesen ali zima.

Podjetje, ki je prodajalec omenjenega zemljišča je zastavil projekt za  izgradnjo hotela 4*, kjer bi bila tudi konferenčna dvorana in zunanji bazen s SPA storitvami. Na priloženih fotografijah, je tudi viden zastavljeni projekt.

 

Nakup zemljišča priporočamo tistim investotirjem, ki prepoznajo vzpon hrvaškega turizma v Istri, ki je zaradi svoje lege in ugodne klime, ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij skozi vse leto.

Ugodna cena zemljišča pripomore k temu, da s pomočjo EU sredstev hiteje uresničite zastavljeni cilj in hitro postanete konkurenčni na turističnem trgu.

Se vidimo, 

CONEXA